Formule 1

Over Renault F1: "Ik verwacht geen wonderen, een ieder die dat wel doet die snapt de sport niet"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2017 07:11 • Print artikel

De Duitse Formule 1-coureur Nico Hulkenberg zegt dat er nog een paar jaar nodig zijn voordat hij met zijn team Renault Sport One aanspraak kan maken op de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. Hulkenberg stapte van Sahara Force India over naar het Franse team, en wil terugkeren naar de gloriedagen van het fabrieksteam in de F1.

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg


"Renault heeft in het verleden al bewezen wat het kan", zei Hulkenberg tegen het Duitse Sport Bild. "Ze zijn verschillende keren wereldkampioen geweest. Toen het project bij mij werd aangeboden, was de beslissing voor mij duidelijk."

Renault wil dit seizoen verder naar voren op de F1-grid. Hulkenberg waarschuwt dat het doorlopend scoren van punten een lastige opgave is, laat staan een overwinning. "Wat ik kan doen? Dit project omdraaien naar een succesverhaal", benadrukte de Duitser. "Dit jaar moeten we geen wonderen verwachten, een ieder die dat wel doet die snapt de sport niet. Ik hoop dat we dit jaar voor in het middenveld staan. Vanaf 2019, in een jaar of twee, drie, wil ik klaar zijn voor de titel."

Als de 29-jarige Duitser dit jaar geen podiumfinish weet te bereiken voor de Grand Prix van Italië, zal hij Adrian Sutil voorbijgaan als de meest ervaren coureur in de F1-geschiedenis die nog nooit een top-drie-finish behaalde. Terugblikkend op de schokkende aankondiging van Nico Rosberg om per direct met de stoppen met racen in de Formule 1 eind vorig jaar zegt de Duitser geen spijt te hebben van zijn beslissing een contract te hebben getekend bij Renault. Hulkenberg tekende bij het Franse team ruimschoots voor het vertrek van de Mercedes AMG Petronas coureur. "Ik zou liegen als ik zei dat Mercedes niet verleidelijk was, maar de timing was niet realistisch deze keer. Ik had een contract voor lange termijn getekend bij Renault. Ik wil daar iets opbouwen," voegt 'de Hulk' toe. "Dit is een grote uitdaging voor mij. Ik wil hier vechten en helpen met opbouwen, dat doe ik liever dan naar een gevestigd team als Mercedes te gaan. Ik heb nergens spijt van," besluit Hulkenberg.

Kijk de Formule 1 met Ziggo F1. Mis geen meter meer van de Formule 1 met Max Verstappen. Ziggo Sport zendt alle GP's uit. Kijk eens naar de mogelijkheden:

Babe-box

Xtra

COLUMNS