Formule 1

Oranje in livery McLaren F1?: "Fans zullen opgewonden raken hoe de wagen eruit gaat zien"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 januari 2017 18:16

McLaren-Honda zou met het onthullen van hun MP4-32 de wereld en zeker de Nederlanders, op 24 februari, het nieuwe seizoen een warm hart toedragen met waarschijnlijk een oranje kleurstelling. De media speculeren er lustig op los nadat een oranje getint bericht op Twitter verscheen. Het bericht waarin de datum voor de onthulling van de nieuwe bolide staat, ziet men ook de vermoedelijke kleuren die de livery zal hebben.



Het is niet de eerste keer dat McLaren-Honda met een oranje bolide op de grid verschijnt. Net als eind jaren '60, begin jaren '70, maar ook in de pre-seasons van 1997, 1998 en 2006, was de livery in het oranje.

Het lijkt er alle schijn van te hebben dat met het verdwijnen van topman Ron Dennis bij het team uit Woking, de nieuwe teambaas, Zak Brown, afrekent met een tijdperk door een frisse gekleurde start te maken. Dennis was hier altijd op tegen: "De oranje livery was de oude McLaren-kleur, waarom zou je achteruitgaan."

"Ik denk dat de fans opgewonden zullen raken van hoe de wagen eruit gaat zien", verklaarde de Amerikaanse zakenman verder. "Zowel technisch als visueel. We hebben de bolide aan de werkvloer getoond en iedereen binnen McLaren is enthousiast over de toekomst."

Officieel is er niets bevestig over een kleurstelling of een nieuwe huisstijl voor wat betreft de livery in het Formule 1-seizoen 2017.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS