Formule 1

Opvallende uitspraak: "Lance Stroll is volwassener dan Max Verstappen"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 12 juni 2016 05:28

Toto Wolff is van mening dat Formule 3-rijder Lance Stroll een meer volwassen indruk op hem maakt dan Max Verstappen. De Canadees is een talent uit de renstal van Frank Williams, mede door de miljoenen van vader Stroll, maar hij presteert dit seizoen zeer behoorlijk. Dat is de teambaas van Mercedes AMG ook opgevallen.


"Lance werkt ontzettend hard. Daarnaast is hij ook intelligent en volwassen voor zijn leeftijd", verklaarde Toto Wolff. "Ik ben vooral onder de indruk van die volwassenheid die hij toont. Als je hem vergelijkt met Max Verstappen, dan gedraagt Max zich meer als een jong iemand. Hij is een tiener. In de wagen is hij extreem goed, maar als je met hem aan tafel zit is het echt een jonge knul. Lance verbaast mij door zijn volwassenheid voor iemand van 17 jaar oud."

RaceXpress volgt de loopbaan van Lance Stroll sinds de karts, maar toen Lance in Europa arriveerde was het niet zo'n talent. Waar Verstappen gelijk in de prijzen reed in de KF3, wist de Canadees geen indruk te maken. Wel met het peperdure motorhome van pa lief. Zijn vader Lawrence Stroll was de grote man achter het succes van Tommy Hilfiger en verdiende daar een fortuin mee. Doordat alle financiële middelen beschikbaar waren, kon hij de beste spullen regelen en met veel geld en veel trainen kom je ook ver. En zo geschiedde! Uiteindelijk kwamen de successen ook in de karts en vervolgens in de Formuleauto's.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS