Formule 1

Oproepkracht erg blij met Formule 1-meters: "Veel grip en het is behoorlijk zwaar, maar.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2017 18:43

Antonio Giovinazzi reed op dinsdag zijn eerste officiële Formule 1-testdag in Barcelona. De Ferrari-reservecoureur kwam als vervanger van Pascal Wehrlein voor Sauber F1 in actie en vond het een ‘echt speciale dag’. In totaal reed de Italiaan 67 ronden en zette de elfde tijd neer.

Antonio Giovinazzi Sauber F1

“Het was een echt speciale dag”, reageerde Giovinazzi. “Het was mijn eerste keer in een officiële Formule 1-test, een bijzondere ervaring voor mij. Vorig jaar reed ik in de GP2 en nu heb ik deze fantastische kans. Ik moet gewoon hard werken en Ferrari en Sauber bedanken."

De enige tegenslag die de coureur kende was het vervangen van de Ferrari-krachtbron in de auto. “Natuurlijk is het belangrijk voor mij om wat kilometers te maken in deze auto’s”, zei Giovinazzi over zijn eerste testdag in de Formule 1. “De eerste officiële test is altijd erg zwaar. Ik herinner mij vorig jaar toen ik testte in de GP2. Wintertraining is altijd erg belangrijk, maar wanneer je in de auto springt is het anders. Met deze nieuwe banden is er veel grip en het is behoorlijk zwaar, maar ik ben hier ook om te zien waar ik sta en om hard te werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS