Formule 1

Ontketende Max Verstappen: "Het laat zien hoe de grip in een paar minuten kan veranderen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2016 08:48

MEXICO CITY - Max Verstappen denderde zaterdag naar een heel knappe derde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De Nederlander van Red Bull Racing versloeg opnieuw zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en verschafte zich zo bovenal een uitstekend perspectief voor de race.



"Ik ben erg blij met de manier waarop de kwalificatie ging", zei Verstappen. "We hebben ons weer neergezet op de tweede rij wat betekent dat we in een ideale positie verkeren om vanaf het begin te vechten. Het hele weekend hebben we een goede auto gehad. We komen nog een beetje topsnelheid tekort wat het moeilijk maakt om met Mercedes te concurreren in de kwalificatie, maar we zitten vrij dichtbij, dus dat is een goede prestatie."

"Mijn Q2-ronde was echt goed en ik voelde me snel, maar ik had gewoon niet dezelfde grip in Q3 waardoor ik iets langzamer was. Ik worstelde in sector 1 wat gewoonlijk mijn beste sector is. Het laat zien hoe de grip in een kwestie van een paar minuten kan veranderen. Het is nog steeds een moeilijke ronde, maar iedereen is in dezelfde positie en moet zich zien aan te passen aan de glibberige omstandigheden. Het is een lang stuk naar bocht 1 en we beginnen op de superzachte band zodat onze kansen om naar voren te komen hoog is. De racesnelheid zag er sterk uit wat betekent dat we uitkijken naar de wedstrid van zondag."



De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen van dit weekend!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS