Formule 1

Ondanks snelste tijd is Sebastian Vettel niet tevreden: "Auto's niet gewoon auto's"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 april 2017 09:36

Sebastian Vettel beleefde een penibel moment tijdens de tweede vrije training vrijdagavond op het Bahrain International Circuit. De Duitser zegt met geluk ontsnapt te zijn na een mysterieuze uitval van zijn Scuderia Ferrari bolide in het midden van de sessie. Vettel kreeg geen waarschuwing voordat de auto helemaal uitviel bij het opkomen van de laatste heuvel. Door de bolide in neutraal te zetten kon de viervoudig wereldkampioen uitrollen naar de pitstraat.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


"Een plotselinge onderbreking, alles ging op zwart," zei Vettel na VT2. We konden gelukkig herstellen. Het probleem deed zich voor op het einde van de ronde. Gelukkig was het te verhelpen en konden we nog een paar rondjes rijden op het einde."

De engineers konden de SF70H terug naar de garagebox rollen en onderzoeken. Er is geen reden gevonden voor de spontane uitval. "We zagen dat er geen schade was," zei de Scuderia coureur. "We weten nog niet wat het was. Ik ben er zeker van dat we het kunnen fixen. Tegenwoordig zijn auto's niet gewoon auto's, er zit een hoop technologie en software bij betrokken. Ik denk dat er iets aan die kant fout ging."

Buiten dit voorval was het een goede dag voor Vettel, als eindresultaat prijkte zijn naam bovenaan de lijst van de tijdwaarneming voor beide trainingsessies. "Vandaag was niet de beste dag voor ons," benadrukte Vettel. "We moeten nog steeds de auto verbeteren. De auto voelde goed tijdens een ronde. Ik denk dat het prima was. Op de lange runs denk ik dat we iets achter liggen, maar ik denk dat we kunnen verbeteren."

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


Teamgenoot van Vettel, Kimi Raikkonen liep vrijdag ook tegen een technisch probleem aan tijdens VT1. Zijn auto stopte op het midden van de baan. Het team verving de krachtbron, turbocharge en MGU-H voor VT2. Hierdoor kwam Raikkonen wat achterop maar vocht zich terug. Hij besloot de training met de vierde snelste tijd in VT2. Op de vraag hoe hij zich voelt dit weekend antwoordde de Fin: "Ik weet het niet. Het is te vroeg om te zeggen. Het zijn lastige omstandigheden, schijnbaar iets warmer dan voorgaande jaren. Er is veel werk te doen en om klaar te zijn. Dat is altijd hetzelfde verhaal na de vrijdag," besluit Raikkonen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS