Formule 1

Ondanks ongeval van Jules Bianchi, willen de organisatoren Melbourne niet wijken

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2015 08:07

De eerste voorstellen naar aanleiding van het ongeval van Jules Bianchi werden in december aangekondigd, zo moeten er voor races met risico op regen vroegere starttijden komen. De organisatoren van de Grand Prix van Australië willen er echter niets van weten. Het is een reactie op de voorstellen na het zware ongeval van de Marussia-coureur tijdens de Formule 1-wedstrijd in Suzuka, waar Bianchi in de regen zwaar hersenletsel op liep door een crash op een reddingsvoertuig.


In gebieden waar een groot risico op regen is, wil de FIA de races vervroegen en dat geldt ook voor de wedstrijd in Melbourne. Hiermee wil de FIA zichzelf meer speelruimte geven voor die races waar de schemering vroeg invalt, zoals in Japan het geval was afgelopen oktober. De Grand Prix van Australië is het eerste evenement op de kalender, waar de start om 17.00 uur lokale tijd plaatsvindt. Tegenover het Australische Herald Sun zegt organisator Andrew Westacott: “De race wordt nog steeds gestart om 17.00 uur, wat overeengekomen is met het Formule 1-management”

Het evenement genereert miljoenen aan internationale waarde en wordt wereldwijd verhandeld, wat belangrijk is voor de organisatie van de Australische Grand Prix. “Omdat Melbourne wordt uitgezonden als eerste race in Azië tijdens de lunch en in Europa voor het ontbijt”, zegt de organisator. De tweede race van het seizoen is in Maleisië en daar wordt het Formule 1-circus met hetzelfde probleem geconfronteerd. In Sepang is de race in 2009 al vroegtijdig gestopt door een moesson en de invallende duisternis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS