Formule 1

Ondanks de verbeteringen bij McLaren noemt Fernando Alonso 2017 een slecht jaar

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2017 16:09 • Print artikel

SAO PAULO - Fernando Alonso noemt het Formule 1-jaar van McLaren ‘erg slecht’, ondanks dat de auto recent een mooie ontwikkeling doorgaat en door velen het beste chassis op de grid wordt genoemd. McLaren denkt dicht tegen de auto van Red Bull aan te zitten qua aerodynamische ontwikkeling, maar de onbetrouwbare en niet presterende Honda-motor houdt het team tegen. Althans, dat is het gevoel bij het team uit Woking.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Brazilië


“Het was erg slecht”, luidt de beoordeling van Alonso over het seizoen. “Het was geen goed jaar, ondanks de progressie die we hebben geboekt met de auto en ondanks het optimisme dit jaar. Binnen het team geloven we allemaal dat het een fantastisch 2018 gaat worden. We hebben nu een beter humeur in het team.”

“Maar als we terugkijken naar het moment in februari dat McLaren de auto lanceerde - gebouwd volgens de nieuwe regels - daarna vier maanden werk aan de motor, dan hebben we nu wat meer power dan in 2016. De hoop voor dit jaar was dat de competitiviteit beter ging zijn, voor mijzelf en voor het team. Maar we staan nu negende in het constructeurskampioenschap. Tel daarbij op het feit dat we tot nu toe al negen motoren hebben gebruikt, dan luidt de conclusie dat het geen goed seizoen is.”

Het afgelopen raceweekeinde in Mexico, waar Alonso een goede snelheid in de kwalificatie had, maar terugviel door gridstraffen, wordt door hem als beste van het seizoen betiteld.

“We hadden geen grote updates naar Mexico gebracht omdat het slechts vier dagen na Austin was. We moeten het hier in Brazilië gaan zien. Maar sinds de Grand Prix van Hongarije is elke update de we hebben geďntroduceerd erg positief. Zelfs in Spa en Monza, maar door de lay-out van die circuits konden we het niet tonen. Ik denk dat we de goede kant opgaan. Zeker, nog steeds moeten we de topjongens bijhalen voor wat betreft de snelheid van het chassis, maar we zijn optimistisch. We kennen onze kracht, we kennen onze zwakten en we moeten zeker zijn dat we ze allemaal kunnen aanvallen in maart.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS