Formule 1

OFFICIEEL: Vettel verlaat Red Bull Racing, Kvyat nieuwe teamgenoot Ricciardo

Uitgegeven door Johan Vis • 4 oktober 2014 05:26

SUZUKA – Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws naar buiten van Sebastian Vettel. De regerend viervoudig wereldkampioen verlaat het Infiniti Red Bull Racing om zijn weg te vervolgen in 2015 bij een andere renstal. Het kersverse nieuws heeft Vettel nog niet laten besluiten bij welke renstal dit gaat zijn, maar zijn opvolger bij de Oostenrijkse renstal is al wel bekend gemaakt. Daniil Kvyat maakt de overstap van Scuderia Toro Rosso naar het Infiniti Red Bull Racing.



“Sebastian Vettel heeft ons meegedeeld dat hij ons aan het eind van het seizoen gaat verlaten”, verklaarde teambaas Christian Horner over het grootste nieuws van dit weekend in Japan. “We willen Sebastian heel erg bedanken voor zijn belangrijke rol in de aflopen zes jaar bij het Infiniti Red Bull Racing. Sinds hij in 2009 bij ons team is gekomen, heeft hij samen met ons een ongelooflijk aantal prestaties neergezet, namelijk 38 overwinningen, 44 pole posities en acht kampioenschappen, waarvan er vier bij de coureurs en vier bij de constructeurs.
We wensen Sebastian veel succes met zijn volgende stap in zijn carrière, maar zijn ook erg opgewonden om de volgende generatie Red Bull coureurs bekend te maken.”

“Het Red Bull Junior Programma heeft zich laten gelden als een echte kweekvijver voor talenten, met grote voorbeelden Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo. We zijn dat ook erg blij dat we Daniel Kvyat aan ons team mogen toevoegen voor volgend jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS