Formule 1

OFFICIEEL: Lotus bevestigt vertrek James Allison en verwelkomt Nick Chester

Uitgegeven door Daniël Brouwer • 8 mei 2013 13:20

Lotus F1 heeft aangekondigd dat Nick Chester haar nieuwe technisch directeur zal worden, gezien het James Allison zijn vertrek bevestigde. Eerder op woensdagochtend bleek dat Allison had besloten om de ploeg te verlaten, en dat Chester zou worden bevorderd om de vacature in te vullen. Teambaas Eric Boullier zei, dat met het bevorderen van Chester zijn huidige rol als technische directeur het effect dat veroorzaakt wordt door Allison's exit minimaliseert.

"Nick is bij iedereen bekend in Enstone, gezien hij al voor meer dan 12 jaar bij ons in huis loopt," zei Boullier. Hij is al direct betrokken bij de auto’s van dit jaar en volgend jaar, dit zorgt voor een soepele overgang, die voor een bepaalde tijd aan de gang is geweest. Het is een illustratie van de kracht en de breedte van talent hier in Enstone waar we op kunnen bouwen, qua personeel van het kaliber van Nick. Het is iets van een Enstone traditie om nieuwe technische bestuurders van binnenuit te bevorderen.

"Hij neemt zijn nieuwe functie op tijdens een enorm spannende tijd voor de sport. De 2014 technische wijzigingen in de regelgeving presenteren vele uitdagingen, terwijl we onze huidige positie, met onze tweede plaats in zowel de constructeurs als rijders wereldkampioenschappen niet uit het oog willen verliezen en de strijd aan willen blijven gaan. Nick heeft echt veel werk te doen, maar we weten dat hij meer dan instaat is, om de toekomstige taken zorgvuldig te behandelen.

De Fransman prijsde tevens de bijdrage van Allison aan het team: "Als team en individuele teamleden, zouden we allemaal graag James Allison bedanken voor zijn inzet tijdens zijn drie stints in Enstone en wensen we hem het allerbeste in zijn verdere loopbaan", zei hij

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS