Formule 1

OFFICIEEL: Jenson Button keert full-time terug in de autosport: "Er is veel testwerk te doen om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 december 2017 18:36

Ex-Formule 1-coureur Jenson Button keert na een sabbatical van een jaar, waarin hij slechts enkele races reed zoals de Formule 1 Grand Prix van Monaco, fulltime terug in de autosport. De wereldkampioen Formule 1 uit 2009, gaat rijden in het Japanse Super GT voor Honda.

Jenson Button Honda

De aankondiging van de terugkeer werd officieel gemaakt door Honda Racing tijdens een Thanks Giving-festival in Motegi. Verdere informatie over zijn fulltime terugkeer in de autosport werd niet gegeven. De Britse coureur die dit jaar al de Suzuka 1.000km reed, gaat het seizoen starten op 7-8 april in Okayama. Er zijn nog geen verdere mededelingen gedaan over de teamgenoten van de Brit. Honda is één van de drie Japanse merken in het kampioenschap, naast de autofabrikant komen ook Lexus en Nissan in actie.

“Ik ga racen voor Honda en ik heb een contract om met Honda te racen in de Super GT in 2018”, reageerde Button, die ook al voor het merk in de Formule 1 reed. “Het is de laatste paar jaar al een droom, ik hou van deze categorie. Ik reed dit jaar 1 race in Suzuka en ik raakte er erg opgetogen van. Ik heb erge zin in het nieuwe seizoen. Er is veel testwerk te doen om me comfortabel te voelen. Hopelijk kunnen we het pakket verbeteren om volgend jaar competitief te zijn op de baan.”



Ziggo Zakelijk: Connect ZZP
Voor elk type ZZP’er heeft Ziggo Zakelijk een product op maat. Of je nu veel online bent, of vooral belt. Stel zelf de ideale mix van de producten samen. Ziggo Zakelijk met powerpromise. Tijd om bij te komen van het harde werken? Ontspan dan even met digitale tv, want ook als zakelijke klant beschik je natuurlijk over digitale tv van Ziggo en over de Formule 1-uitzendingen met Max Verstappen.

Formule 1 zakelijk de boeken in? Vraag HIER vrijblijvend informatie: Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS