Formule 1

OFFICIEEL: Jenson Button bevestigd als vervanger van Fernando Alonso tijdens GP Monaco

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2017 09:37

MANAMA - Het kwam niet echt meer als verrassing toen McLaren vrijdagochtend Jenson Button presenteerde als vervanger van Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Monaco die op 28 mei wordt gehouden. Alonso gaf eerder deze week aan de race te laten schieten om namens zijn Britse werkgever te kunnen deelnemen aan de Indianapolis 500 in de Verenigde Staten. Button, die eind vorig seizoen bij McLaren stopte met Formule 1, bleef wel onder contact als reservecoureur bij de renstal uit Woking.

Jenson Button McLaren Grand Prix Monaco


Button reed 305 Grands Prix waarvan 170 bij McLaren. In zijn contract staat overigens dat hij volgend jaar eventueel kan terugkeren op de F1-grid. "Ik ben verheugd dat ik een eenmalige comeback in de sport kan maken. En ik kan daarbij geen betere locatie bedenken dan mijn aangenomen thuis-Grand Prix: Monaco" zei hij. "Ik heb de race al eens gewonnen, in 2009, en het is één van mijn favoriete circuits."

"Het is een listig stratencircuit waar een goede rijder echt het verschil kan maken en ook al is de McLaren-Honda MCL32 het seizoen niet goed begonnen, denk ik dat die beter tot zijn recht komt in Monaco dan op de snellere circuits waarop Fernando en Stoffel (Vandoorne, Alonso's teamgenoot, red.) tot dusver hebben geracet."

"Ok, ik begrijp dat ik geen reële kans maak om mijn overwinning van 2009 te herhalen, maar ik denk dat er mogelijkheden zijn om WK-punten te scoren, en die zijn heel belangrijk voor het team voor wat betreft het constructeurskampioenschap. Ik ben heel fit, heb recent een hoop triatlontraining gedaan, dus wat dat betreft heb ik geen zorgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS