Formule 1

Ocon doet opmerkelijke uitspraak na gat van twee a drie seconden: "We zitten kort achter Red Bull"

Uitgegeven door Bart • 8 maart 2018 08:50 • Print artikel

Esteban Ocon kijkt tevreden terug op de zesde testdag in Barcelona. De Fransman reed 130 ronden, maar zijn tijd was slechts goed voor de twaalfde tijd. Toch wil de Force India-coureur zich daar niet blind op staren. "Het gaat ons bij de testen niet om de tijd", zegt hij in gesprek met ESPN. "We willen de auto leren kennen en richten ons op de langere runs. Ik ben blij met wat we bereikt hebben."

Esteban Ocon


In de eerste week legde het team in de VJM11 de minste ronden af van alle teams. Toch is de sfeer in het team positief en het doel is om weer kort achter Mercedes, Ferrari en Red Bull te zitten. "We zullen zien waar we in Melbourne staan. Vandaag was een goede dag, we hebben veel kilometers kunnen maken en de lange runs zien er goed uit. We zitten kort achter Red Bull, dus zijn best tevreden."

De snelste tijd van Ocon bleef ruim twee seconden achter bij die van Daniel Ricciardo, maar de rondetijden tijdens de lange stints lagen volgens Ocon bij elkaar in de buurt. "Ik weet dat ze P1 hadden, jullie zullen het in Melbourne wel zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS