Formule 1

Nyck de Vries over de Formule 1 en zijn toekomst bij McLaren: "Ik ben de eerstvolgende"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 september 2016 15:06

Nyck de Vries wil de volgende McLaren F1-coureur in de Formule 1 worden. De Nederlander, die in de kartsport alle grote hoofdprijzen pakte, zei recent nog dat hij de volgende coureur in lijn is, nu Stoffel Vandoorne in 2017 naast Fernando Alonso plaatsneemt bij het team uit Woking. "Op dit moment is er nog geen stoeltje vrij. Volgend jaar gaat eerst de Belg Stoffel Vandoorne zijn debuut maken in de hoogste klasse van de autosport. Hij wordt de nieuwe teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Ik moet nog even wachten op mijn kans, maar het is een kwestie van tijd, denk ik”, zei 21-jarige De Vries tegen het blad Helden.


In de kartsport won Nyck de Vries vele aansprekende prijzen en werd hem een mooie toekomst voorspeld in de racerij. Stap voor stap klimt de jonge inwoner van Friesland op de ladder van de autosport. “Als ik goed blijf presteren, komt mijn kans vanzelf. Het contract van Alonso loopt eind volgend jaar af. Wellicht is er dan ruimte. We zullen zien. McLaren gaat in de tussentijd niemand anders aantrekken, dus ik ben de eerstvolgende voor een stoeltje in de F1."

Na Max Verstappen wordt de McLaren-junior als het tweede grote autosporttalent gezien in Nederland. Zijn overstap van de karts, waarin hij oppermachtig was en vele prijzen won, naar de autosport ging echter niet zo makkelijk als bij de Red Bull-coureur. "Om heel eerlijk te zijn, heb ik echt even moeten wennen aan de autosport”, vervolgde De Vries. “Het begin was sterk, ik eindigde tijdens mijn eerste seizoen als vijfde. Het seizoen daarna verwachtte men dat ik mee zou gaan doen om het kampioenschap. Die verwachtingen heb ik niet waar kunnen maken. Dat was balen, maar in 2014 reed ik weer ijzersterk, won ik de Eurocup én het Zuid-Europese 'Alps'-kampioenschap. Dat had ik echt even nodig. Vervolgens presteerde ik ook in de Formule Renault 3,5 sterk. Ik eindigde als derde in het kampioenschap en was daarnaast de beste rookie. Al met al mag ik erg tevreden zijn met mijn ontwikkeling."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS