Formule 1

Nyck de Vries geen kanshebber voor een stoeltje bij McLaren: "We houden hem graag in de familie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2018 14:12

Nyck de Vries versloeg op de Hungaroring het hele Formule 2-veld op dominante wijze en versloeg in de strijd om de eerste plek de andere McLaren-junior Lando Norris. Toch heeft McLaren-directeur Zak Brown nu min of meer bevestigd dat de Fries geen kans maakt op een Formule 1-stoeltje voor 2019.

Nyck de Vries


“Nyck is al een tijdje bij ons”, zegt de Amerikaan. “Hij is een van onze simulatorcoureurs en we zijn een grote supporter van Nyck. We hebben een variëteit aan verschillende race activiteiten. Voor de toekomst is hij iemand die we graag in de familie houden, maar ik ga niet zeggen dat hij op dit moment zwaar overwogen wordt voor een Formule 1-stoeltje.”

De Nederlander werd in het verleden door voormalig directeur Ron Dennis binnengehaald om een soortgelijk ontwikkelingsprogramma als Lewis Hamilton te volgen. Inmiddels is Dennis vertrokken bij het team en opgevolgd door Zak Brown. De Amerikaan geeft de voorkeur aan Lando Norris, wat ook enigszins een eigen belang dient. De McLaren-directeur is ook de manager van de jonge Britse coureur. Het is dus niet vreemd dat Brown een voorkeur heeft voor Norris boven De Vries.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS