Formule 1

Niki Lauda trekt het boetekleed aan: "We hebben nog geen oplossing! Alle alarmbellen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2017 08:26 • Print artikel

SUZUKA - Volgens Mercedes-directeur Niki Lauda is het niet aan Valtteri Bottas te wijten dat zijn vorm na de zomerpauze minder is. De Formule 1-coureur had een solide eerste helft van het jaar, tot Ferrari en Red bull de Zilverenpijlen meer begonnen uit te dagen.

Formule 1 2017 Mercedes


“De alarmbellen rinkelen duidelijk”, zei de Oostenrijker tegenover de Kronen Zeitung. “Er is aerodynamisch en mechanisch iets mis. De auto is niet stabiel. Wanneer je meer dan een seconde achterligt, hoef je niet eens te denken aan de levensduur van de banden.”

Volgens teambaas Toto Wolff heeft Mercedes progressie gemaakt, maar dat wordt echter ontkend door Lauda. “We hebben nog geen oplossing”, zegt de voormalig F1-coureur. “Maar we hebben zeker een andere set-up in Suzuka. En we hopen dat we naar onze oude vorm kunnen terugkeren.”

Waar Lewis Hamilton in staat is om de problemen heen te rijden met de Mercedes W08, heeft Bottas het daar een stuk lastiger mee. “Dat is makkelijk uitgelegd”, zegt de directeur. “Lewis zegt dat het slopend was voor hem om het beest in Maleisië op de weg te houden. Hij slaagde daar in door zijn talent. Bottas aan de andere kant heeft een stabiele auto nodig. We kunnen hem die op het moment niet geven. Dat is onze fout.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS