Formule 1

Niet alleen Max Verstappen hoopt op regen, maar ook Fernando Alonso: "Zaterdag was fantastisch, nu de race op zondag nog..."

Uitgegeven door Jessica Ratering • 12 november 2017 14:45 • Print artikel

São Paulo – Fernando Alonso heeft weer alles uit zijn MCL32 weten te halen. De Spanjaard wist door te dringen tot Q3 en kwalificeerde uiteindelijk zevende. Dankzij een gridpenalty van Daniel Ricciardo start Alonso vandaag niet vanaf de vierde startrij, maar vanaf de derde, want hij schuift één plek naar voren.

Alonso McLaren

Over zijn kwalificatie zegt Alonso het volgende: “Ik ben erg blij met P7, zeker omdat het een moeilijke kwalificatie was. De omstandigheden waren erg lastig. Wanneer je regendruppels op je vizier ziet, dan neemt je vertrouwen af dat het asfalt volledig droog is. Je moet vertrouwen in de auto hebben en de bochten vol vertrouwen nemen, ook al zegt je brein iets anders.”

“Gisteren waren we deels ontevreden met de balans van de auto en de performance, maar vandaag was er een verbetering aan de auto te zien en waren we competitiever. P6 is een fantastische plek om op te starten en om punten te scoren, maar we weten dat Hamilton en Riccardio erg sterk zullen terug komen. Ik ga proberen om zoveel mogelijk te verdedigen. Morgen wordt een zonnige dag en het blijft, naar verwachting, de hele dag droog. Een beetje regen is altijd welkom voor ons. We lijken competitiever in veranderende omstandigheden. Toch is een plek in de 'Top 10' ons doel voor morgen. Zaterdag was fantastisch, laten we kijken wat de race ons op zondag brengt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS