Formule 1

Niet alleen Jenson Button, maar nog meer coureurs spreken schande over wissel datum voor Fernando Alonso

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 11:08 • Print artikel

Diverse coureurs hebben uitgehaald naar het aanpassen van de datum van de 6 uur van Fuji. De datum is aangepast, zodat Fernando Alonso met Toyota aan het volledige FIA-WEC kampioenschap in 2018 kan deelnemen. Eerder moest de coureur de race nog overslaan vanwege een verplichtingen voor McLaren tijdens de Grand Prix van Amerika. Nu zijn er coureurs die in clinch komen met de Petit Le Mans die in hetzelfde weekend valt als de gewijzigde FIA WEC-race in Japan.

Fernando Alonso

"Het is zonde dat een race is gewijzigd voor één coureur, wanneer het zoveel andere coureurs pijn doet die een contract rond hebben", aldus voormalig teamgenoot van Alonso, Jenson Button op Twitter.

Ook Oliver Pla heeft er geen goed woord voor over. "Heel veel dank WEC, voor het tekort aan respect voor coureurs die contracten hebben in datzelfde weekend, het is ongelofelijk", reageert Pla. "Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die niet onder de indruk is van wat jullie hebben gedaan."

Andre Lotterer stelt voor dat Fernando Alonso een F1-race mist. "Was het niet makkelijker voor iedereen geweest als Alonso gewoon een F1-race had gemist? Gaat dat veel voor hem veranderen?", zegt de Duitser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS