Formule 1

Nico Rosberg ziet Mercedes strijd met Ferrari winnen: "Ze hebben geen kans"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 augustus 2017 06:06 • Print artikel

Regerend wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg denkt dat Mercedes AMG Petronas uiteindelijk de winnaar wordt in de felle strijd tussen de Duitsers en Scuderia Ferrari dit seizoen. Rosberg, die de actie bekijkt vanaf de zijlijn, geeft zijn mening op de titanenstrijd tussen de leiders in het constructeurskampioenschap. Hij voorziet dat zijn voormalige team voor hun rivalen gaat uitkomen in de volgende race, de Grand Prix van België, 27 augustus.

Formule 1 2017 Nico Rosberg


"Ferrari heeft geweldig werk geleverd na de winter", zei Rosberg tegen Sport Bild. "Vanaf nu is het een ontwikkelingsrace. Ik kan het moeilijk geloven dat Ferrari het kan bijhouden. Na Silverstone dacht ik al: 'dat is het nu'. Ik was verrast om Ferrari te zien terugvechten in Hongarije. Maar Spa zal wederom een echt Mercedes-circuit zijn en Ferrari heeft geen echte kans."

Rosberg erkent dat beide voormalige teamgenoten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kunnen opboksen tegen de formidabele tegenstander in de persoon van Sebastian Vettel. De Duitse coureur is misschien gevoelig voor uitbarstingen zoals zijn gedrag in Baku liet zien. Hij heeft ook een sterk karakter met een winnaarsmentaliteit benadrukt Rosberg. "We weten dat hij soms zijn emoties niet onder controle heeft", vervolgt de wereldkampioen, "maar zijn dikke huid met het oog op de consequenties is ook een sterke kant van Vettel. Op het moment ziet het er uit als een zwakte, maar gezien over een heel seizoen kan dat wel eens het verschil maken. Zijn karakter is ondanks alles voorbestemd om te winnen en dat kan niet schaden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS