Formule 1

Nico Rosberg verlengt zijn contract bij Mercedes AMG F1 met twee seizoenen

Uitgegeven door Alfred Bakker • 22 juli 2016 09:35

Nico Rosberg blijft bij Mercedes voor de seizoenen 2017 en 2018 na het tekenen van een nieuw contract. Het contract van de 31-jarige Fins-Duitse coureur zou aan het einde van dit seizoen aflopen, maar hij blijft teammaat van de drievoudig Wereldkampioen Formule 1 Hamilton. Rosberg, die sinds 2010 voor Mercedes racet, kwam uit in meer dan 100 races. Gedurende die tijd boekte hij 19 overwinningen en 45 podiums, terwijl hij getuige was van het behalen van twee kampioenschappen door Lewis Hamilton in de dominante jaren van Mercedes.


Dit jaar heeft Rosberg nog één punt voorsprong op Hamilton tijdens de start van de komende race in Hongarije, de elfde race van het seizoen.




De bevestiging van de overeenkomst betekent dat Mercedes, Ferrari en Red Bull al hun coureurs zullen behouden voor volgend jaar. De enige nog actieve coureur met een wereldtitel zonder een contract voor 2017 is Jenson Button wiens toekomst bij McLaren nog onzeker is.



De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS