Formule 1

Nico Rosberg blij met nieuwe regel Verstappen blocking-gate: “Zeer gevaarlijk!”

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 23 oktober 2016 16:31

AUSTIN - De internationale autosportbond FIA introduceerde dit weekeinde een aanscherping van een bestaande regel om duidelijkheid te scheppen op het gebied van verdedigend rijden. Dit vanwege alle commotie die was ontstaan rondom de acties van met name Max Verstappen. De jonge Nederlander haalde met zijn verdedigende acties geregeld de woede van de gevestigde orde op zijn hals.



Hoewel Max met zijn acties volgens velen de Formule 1 weer smaak heeft gegeven, zijn met name wereldkampioenen als Vettel, Hamilton en Button blij met deze nieuwe regel. Ook Nico Rosberg,
die nu flink op koers ligt om dit rijtje kampioenen aan te vullen, deelt deze mening. “Dit was gewoon iets dat opgeklaard moest worden. Het is een zeer gevaarlijke situatie en het is zeer, zeer moeilijk voor de achterliggende coureur om een ongeluk te voorkomen in zo’n geval. Hij is aan het inhalen en rijdt dan op de limiet. Er is dan niets meer wat hij kan doen, hij kan niet meer sturen. Dus ik vind het goed dat dit nu duidelijk is geworden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS