Formule 1

Nico Hulkenberg weer beste van het middenveld: "Wij hadden een twee-stopper gepland"

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2018 12:51 • Print artikel

Het lijkt er steeds meer op dat de titel van 'best of the rest' gaat naar de Nederlands sprekende Nico Hulkenberg. Buiten de drie topteams is de strijd in het middenveld ongemeen spannend, waarin de Renault rijder in de kwalificatie steevast een abonnement op P7 lijkt te hebben.

Nico Hulkenberg

Wederom een solide race van Renault in Shanghai, waarbij beide coureurs in de punten eindigden. Met name Hulkenberg was indrukwekkend en had een aantal mooie acties zoals toen hij Gasly en Leclerc direct na zijn pitstop snel en goed wist in te halen. Ook verdedigde hij goed om Alonso achter zich te houden. Op het eind pakte Hulkenberg ook de buitenkans om Vettel nog in te halen voor een mooie zesde plek. Teamgenoot Sainz had een ongelukkige timing voor zijn pitstop en verloor kostbare tijd in het verkeer. Maar was de race nog iets langer geweest dan zou ook hij Vettel nog kunnen passeren aangezien hij slechts heel kort achter de Duitser finishte. In de onderlinge kwalificatie staat het inmiddels 3-0 voor Hulkenberg en ook in de WK-stand gaat het de Hulk voor de wind; een gedeelde zesde plek met Fernando Alonso.

Over de race vertelde Hulkenberg het volgende: “Iedereen leek bij de start weinig grip te hebben, alle auto’s gleden heen en weer. Wij hadden een twee-stopper gepland dus we moesten de eerste stint zo lang mogelijk doorrijden en tegelijkertijd een goede pace behouden. Het heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen en de Safety Car maakte alles nog gemakkelijker. Maar zelfs zonder Safety Car denk ik dat we goed zouden zijn geëindigd. De snelheid was goed en we waren de beste van het middenveld dus al met al geen slechte dag. We nemen achter punten mee naar huis en het was een vermakelijke race, dat is zeker!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS