Formule 1

Nico Hulkenberg heeft geen spijt dat hij niet op Mercedes heeft gewacht: "Gaaf Renault-project"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2017 18:56

Nico Hulkenberg verliet dit jaar de nummer 4 van het wereldkampioenschap, Force India. De Duitser wilde graag fabriekscoureur worden en vond deze positie bij het F1-team van Renault. Tot op heden heeft de coureur uit Emmerich am Rhein geen spijt van zijn keuze, ondanks dat hij snel tekende.

Nico Hulkenberg

“Als eerste was het onrealistisch om zolang te wachten zonder handtekening”, vertelt de snelle coureur aan het Duitse magazine Kicker. “En zelfs als ik vrij was geweest in december, was het nog niet zeker of Mercedes me wilde nemen. Nee, ik ben helemaal tevreden met mijn beslissing. Op dit moment zit ik prettig in mijn vel en voel me goed bij dit gave Renault-project. Ik kijk er extreem naar uit, ongeacht hoe oud ik ben.” De coureur verwacht dit jaar een competitiever jaar van het Franse merk. Immers vorig jaar werd op het laatste moment Lotus overgenomen, waarbij de auto slechts een kleine stap vooruit was ten opzichte van 2015.

“Er gebeurde zoveel, dat niemand wat mocht verwachten” vertelt Hülkenberg. “Maar dat gaat nu veranderen. Ik heb het vertrouwen dat als we harder werken, we een mooie toekomst voor ons hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS