Formule 1

Nicky Hayden krijgt alle eer van F1-coureur Grosjean tijdens Amerikaanse Grand Prix+ FOTO

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 augustus 2017 06:10 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zal Haas F1-coureur Romain Grosjean een speciale helm gebruiken, Grosjean doet dit om de 2007 MotoGP kampioen Nicky Hayden te eren. Hayden overleed afgelopen mei na een dramatisch ongeluk tijdens fietstraining in Italië na een botsing met een auto. Nu heeft Grosjean besloten om de geliefde coureur te eren met een prachtig nieuw ontwerp van zijn racehelm.
Op de helm prijkt het nummer 69 wat het racenummer van Hayden was, net als zijn bijnaam 'Kentucky Kid'. Op de helm zijn ook in mooie kleuren de star and stripes aangebracht.

De recente veranderingen in de regels zorgen ervoor dat F1-coureurs nog maar éénmaal per seizoen van helm ontwerp mogen wisselen. In de meeste gevallen houden coureurs deze optie open voor hun thuisrace of de Grand Prix van Monaco. Een coureur die regelmatig van helm veranderde is Lewis Hamilton. De race op het Circuit Of The Americas is voor Grosjean de meest uitgelezen stek om zijn nieuwe hoofdbescherming in gebruik te nemen aangezien Hayden er voor het laatst in 2015 geracet had.

Formule 1 2017 Romain Grosjean


De Haas coureur houdt van een beetje zelfspot en laat dit ook terugkomen op het ontwerp. Aan de voorkant is een tekstballon te zien met de zin: "Ik zeur niet" een tweede is een gecensureerde opmerking. Dit laatste is een knipoog naar het kleurrijke verleden van de coureur die een scala aan historische klachten over de teamradio heeft.

Formule 1 2017 Romain Grosjean

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS