Formule 1

Nederlandse gamer Rudy van Buren (McLaren) in Race of Champions tegen F1- en racelegendes. "Het is een droom"

Uitgegeven door Bart • 5 januari 2018 11:27

World's Fastest Gamer Rudy van Buren mag het komende maand in de echte racewereld opnemen tegen meerdere racelegendes. De Nederlander is uitgenodigd voor de Race of Champions in Saudi Arabië. In de race in het King Fahd International Stadium in Riyad zal hij het onder meer opnemen tegen Juan Pablo Montoya, Tom Kristensen en Petter Solberg.

Rudy van Buren


Van Buren werd eind vorig jaar gecontracteerd als officiële simulatorcoureur bij McLaren. "De titel World's Fastest Gamer heeft nu al meer deuren geopend dat ik me had kunnen voorstellen", zegt Van Buren op de site van McLaren. "De baan als simulatorcoureur is slechts het topje van de ijsberg. Het is een droom om het als virtuele kampioen op te nemen tegen enkele grote kampioenen. 2018 wordt een geweldig jaar en de Race of Champions is daar een fantastische start van."

De Race of Champions wordt voorafgegaan door de eRace of Champions. Andere deelnemers aan de eerste virtuele ROC zijn Brendon Leigh (kampioen F1 eSports), Kevin Leaune (wereldkampioen Project CARS), Enzo Bonito (kampioen iRacing Blancpain GT3) en Alexander Dornieden (kampioen eWTCC).

De winnaar van vorig jaar in Miami Montoya zal zijn titel verdedigen. De voormalig Formule 1-coureur en Indy 500-winnaar krijgt concurrentie van andere Indy 500-winnaars Helio Castroneves en Ryan Hunter-Reay en de regerende IndyCar-kampioen Josef Newgarden. Andere deelnemers zijn 'Mr. Le Mans' Tom Kristensen, tweevoudig Rallycross-kampioen Petter Solberg, oud Formule 1-coureur David Coulthard en McLaren-coureur Lando Norris.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS