Formule 1

Nederlands onderonsje op de Nürburgring: Yelmer Buurman wint kwalificatierace voor Nick Catsburg

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 april 2018 12:01 • Print artikel

In een Nederlands onderonsje heeft Yelmer Buurman in de Mercedes-AMG van Black Falcon Nick Catsburg van zich afweten te houden in de kwalificatierace voor de kwalificatierace van de 24 uur van de Nürburgring.

Mercedes Nürburgring

Buurman had op de finish een voorsprong van 2,158 seconde op de aanvallende Catsburg in de Rowe Racing BMW M6 GT3, nadat het tweetal een verhitte strijd uitvoerde in de slotfase van de race. Yelmer Buurman kwam na de laatste ronde pitstops als de bovenliggende partij naar buiten, waar Catsburg in een gevecht belandde met Richard Lietz in de Porsche 911 GT3 R. Uiteindelijk moest Lietz afhaken door een stop-and-hold straf, omdat hij een overtreding had gemaakt bij een Code 60.

Dominik Baumann kwam als derde in een Mercedes van HTP Motorsport over de finish, nadat hij Robin Frijns in de laatste 10 minuten van de race passeerde. De Limburger kwam uiteindelijk als zesde over de finish, omdat hij zowel de Aston Martin V12 Vantage GT3 met Nicki Thiim en Jeff Westphal in de Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003c nog voor zich moest dulden.

De 24 Uur van de Nürburgring wordt van 12 tot en met 13 mei gereden.

Uitslag:
POS overall POS class No. Car Team Drivers
1 1 (SP9 PRO) 5 Mercedes-AMG GT3 Mercedes-AMG Team BLACK FALCON Yelmer Buurman (NED), Thomas Jäger (GER), Jan Seyffarth (GER)

2 2 (SP9 PRO) 99 BMW M6 GT3 Rowe Racing Nicky Catsburg (NED), Martin Tomczyk (GER)

3 3 (SP9 PRO) 47 Mercedes-AMG GT3 Mercedes-AMG Team MANN-FILTER Dominik Baumann (AUT), Christian Hohenadel (GER), Daniel Juncadella (ESP), Edoardo Mortara (ITA)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS