Formule 1

Nederlaag Rosberg in Abu Dhabi toont mentaliteit Mercedes: 'Geef nooit op'

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 27 december 2014 09:32

De regie in Abu Dhabi bracht het moment tijdens de laatste F1 Grand Prix op een prachtige manier in beeld: de nederlaag van Nico Rosberg kwam voor tientallen miljoenen tv-kijkers over de hele wereld tot leven, doordat we door het transparante vizier van diens helm heen, in de blauwe kijkers van de Duitser konden kijken.


Enkele ronden voor het einde luisterde de hele wereld dan ook mee toen Rosberg werd gevraagd om zijn stervende Mercedes de pits in te rijden, waarop de coureur antwoordde: ‘I would like to go to the end.’ De wagen sputterde, haperde, protesteerde, werd door alles en iedereen ingehaald, maar een verbeten Rosberg stuurde zijn Mercedes F1 W05 voor de allerlaatste keer naar de streep.

Die vastberadenheid, het nooit willen opgeven, heeft indruk gemaakt op Daimler-baas Dieter Zetsche. In een kerstbrief aan zijn werknemers benadrukte de fors besnorde zakenman dat de mentaliteit die Rosberg die dag tentoon spreidde de ware spirit van Mercedes onderstreept. “Het ging niet alleen om het halen van de finishvlag,” stelde Zetsche volgens Bild in de brief, “het ging om het principe: geef nooit op. Die mentaliteit is precies dezelfde als die van onze collega’s die de afgelopen jaren aan deze prestaties hebben meegewerkt.”

Rosberg finishte uiteindelijk op een veertiende plek en liet daarmee de wereldtitel aan teamgenoot Lewis Hamilton. Ondanks de soms harde strijd die zij het hele jaar hadden gevoerd, toonde Rosberg zich een goed verliezer door kort na de nederlaag op Hamilton af te stappen en hem uitgebreid, en andermaal voor het oog van de wereld, te feliciteren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS