Formule 1

Namen zijn bekend maar er is nog niets besloten bij Force India: "We zijn er serieus mee bezig"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juli 2017 20:14 • Print artikel

SILVERSTONE - Eerder deze maand bereikten ons al berichten dat het team van Sahara Force India nadenkt over een nieuwe naam. Teameigenaar Vijay Mallya zoekt naar een meer aanspreekbare naam met een meer internationale klank. Dit met het oog op het aantrekken van sponsoren. Sahara Force India zou moeten veranderen in Force One.

Formule 1 2017 Esteban Ocon


De naam is inmiddels geregistreerd, maar het is nog niet zeker dat dit ook de nieuwe naam voor het team wordt. Volgens Mallay is het nog steeds werk in uitvoering. "Toen ik tien jaar geleden het team kocht, waren we allen erg trots op dat feit", zei Mallya tegen Fox Sport. "Als een onafhankelijk team hebben we de grote berg speculaties overleefd de afgelopen tien jaar, en we zijn nog steeds sterk. Het was Force India omdat dit het eerste team uit India was op de Formule 1-grid. Het kwam tegemoet aan de aspiraties van miljoenen jonge Indiërs die nooit hadden gedacht dat het mogelijk was. Maar toen reden we rond op P23 en P24, het toenmalige management was daar gelukkig mee.

De Indische zakenman vervolgt: "Sinds we continu zijn verbeterd en een serieuze deelnemer op de grid zijn, is het tijd onze horizon te verbreden. We moeten meer internationale sponsoren aantrekken en jammer genoeg is er geen Indische Grand Prix meer. Indische sponsoren schijnen liever gepassioneerd al hun geld in cricket te steken. We moeten aantrekkelijker zijn voor internationale sponsoren. Hierdoor is het plan voor een naamsverandering ontstaan."

Welke naam het gaat worden, is nog niet duidelijk. Er is een aantal opties, maar er is nog geen beslissing over de naam waar de 'Roze Panters' in de toekomst mee door het leven zullen gaan. We hebben verschillende discussies gehad", geeft Mallya aan. "Je kunt niet ieder jaar je naam veranderen of om het jaar, dus het is op dit moment een soort van werk in uitvoering. We zijn er serieus mee bezig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS