Formule 1

Namen en 'rugnummers' Bottas en Hamilton duidelijk zichtbaar. Mercedes is de eerste + FOTO'S

Uitgegeven door Daan Daniels • 10 mei 2017 08:54

Regerend wereldkampioen Formule 1 Mercedes heeft enkele kleine aanpassingen onthuld om te voldoen aan het verzoek van de FIA zodat rijders makkelijker herkend kunnen worden. Tijdens de bijeenkomst afgelopen maand van de Commission and Strategy Group van de Formule 1 werd besloten dat regels die er voor moesten zorgen dat de namen en persoonlijke racenummers van de rijders duidelijk zichtbaar zijn strenger worden nageleefd.

Mercedes F1 Lewis Hamilton


Mercedes onthulde dat de drieletters identificatie, HAM voor Leweis Hamilton en BOT voor Valtteri Bottas, duidelijk zichtbaar is op de W08-wagen. De afkortingen staan op de ‘haaienvin’, naast de racenummers van de rijders. 44 voor Hamilton en 77 voor Bottas, samen met de vlag van het land waar zij uitkomen.

Mercedes F1 Bottas

Mercedes heeft ook de kleur van Bottas nummer veranderd, van rood naar donkerblauw. Dit moet ook voor meer duidelijkheid zorgen.
Andere teams zullen waarschijnlijk volgen met dezelfde aanpassingen. Die zullen zichtbaar worden als de rijders vrijdag de baan op gaan voor hun eerste vrije training.

De laatste kans voor de trekking van de Staatsloterij: Koop nu je Staatslot online tot 18.00uur:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS