Formule 1

Nadelen van de Mercedes dominantie in F1: "Hoe cool zou het zijn? Probeer eens wat anders!"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 20 november 2015 15:46

Mercedes oogst vel lof voor hun grote overmacht gedurende de seizoenen 2014-2015. De Britse renstal is oppermachtig, wat af en toe tot saaie races leidt. Brazilië was er daar zeker eentje van, Mercedes droeg daar zeker aan bij door de twee coureurs op dezelfde strategie te zetten. BBC commentator David Coulthard snapt de beslissing van de renstal, maar hij zou graag zien dat Mercedes het een keer anders aanpakt.


Dit zei Coulthard in zijn column voor de BBC: "Mercedes is de afgelopen twee seizoenen lovenswaardig omgegaan met de strijd tussen Nico en Lewis. Ze zorgen er met de strategie voor dat de kans op problemen tussen de beide heren zo klein mogelijk is en dat ze allebei een even grote kans op de overwinning hebben. Zo hoort het natuurlijk ook. Als team hoor je voor een zo goed mogelijk resultaat te gaan, maar de coureurs tegelijkertijd de kans te geven om vrij tegen elkaar te racen, binnen de door het team gestelde grenzen. Dit kan echter wel leiden tot een race zoals die van afgelopen zondag in Brazilië, waarbij een coureur in zijn bereidheid om risico's te nemen wordt afgeremd, doordat het team aan een vooraf bepaalde strategie wil vasthouden."

"Hoe cool zou het zijn als Mercedes met nog één race te gaan zou besluiten om de coureurs en hun race-engineers een keer volledig vrij te laten? Mercedes zou de entertainmentwaarde van de laatste race enorm kunnen opkrikken door één race iets anders te proberen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS