Formule 1

Na Ron Dennis en Redding nog grotere leegloop bij McLaren F1: "Het voelt vreemd aan"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 februari 2017 17:45 • Print artikel

Ekrem Sami, Marketing directeur verlaat McLaren Honda na 35 jaar dienstverband. Dit is de nieuwste verandering binnen het topmanagement van de F1-renstal uit Woking, waar recentelijk ook Ron Dennis vertrok en Dave Redding, die naar het team van Williams Martini Racing ging. Jost Capito hield het al voor gezien na vier maanden.

Formule 1 2017 McLaren Honda

Nu is het de beurt aan Sami op zijn parkeerplaats op te geven bij het McLaren Technology Centre. "Ik vind het niet erg toe te geven dat het vreemd aanvoelt om mijn vertrek aan te kondigen bij McLaren, het bedrijf waar ik mijn hele professionele leven aan gewijd heb. Maar het is de juiste tijd", zei Sami. "Ik blijf werken aan projecten waar ik bij betrokken ben. Ik verwacht mijn vertrek formeel te maken tegen het einde van maart. De afgelopen 35 jaar heb ik met een aantal briljante mensen gewerkt, en ik wil ze allemaal bedanken. Ik kijk er naar uit om mijn professionele zicht te verbreden in de sport en entertainment sector, nadat ik zo ondergedompeld was in de wonderlijke en rare wereld van de Formule 1."

McLaren's teambaas Zak Brown bedankte Sami voor al zijn harde werk en bijdrage aan het team. "Wat Sami ook zal kiezen voor de rest van zijn professionele leven, ik zal hem altijd zien als een McLaren-man, door en door," zei Brown. "Zijn toewijding en werkethiek zijn absoluut ongekend en ik voel me bevoorrecht zo lang met hem gewerkt te hebben.
Zijn toewijding naar McLaren is nooit gezakt. Je moet lang zoeken om een persoon te vinden die harder werkt dan hij doet. We blijven met elkaar in contact, maar ik zal hem missen als collega. Wij allemaal, we wensen hem het allerbeste."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS