Formule 1

Na het grote debacle in Melbourne heeft Lotus F1 maar één doel...

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 22 maart 2015 08:09

Ondanks dat beide Lotus E23 F1-bolides tijdens de openings Grand Prix in Australië niet aan de finish kwamen, heeft het team voldoende positieve punten uit Down Under meegenomen. Maar er moeten zeker punten behaald worden tijdens de komende F1 Grand Prix in Sepang, Maleisië.



Het team uit Enstone leek goede kansen te hebben in Melbourne nadat zowel Grosjean als Maldonado zich kwalificeerden in de top tien, maar de lichten waren nog maar nauwelijks gedoofd of de beide met een Mercedes-krachtbron uitgeruste Lotus-bolides lagen er al uit.

Federico Gastaldi van Lotus zegt echter dat het team de teleurstelling uit Melbourne achter zich heeft gelaten en klaar is om te gaan scoren in Sepang.

"We moeten verder bouwen op het werk wat we in Australië hebben verricht. Ja, onze race was er erg kort, maar we hebben aangetoond de eerste stap te hebben gezet op onze weg terug door ons in de top tien te kwalificeren met voldoende potentieel voor de race. Niets zegt dat Sepang niet bij ons zou passen, dus we zijn klaar om er te presteren. Punten, dat is onze doelstelling. We willen progressie zien na de start in Albert Park en het zou geweldig zijn als beide auto's het zwart-wit geblokt halen met een goed aantal punten in de zakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS