Formule 1

Motoren Mercedes-Benz en Porsche goedgekeurd voor Formule E: "De revolutie van het elektrisch racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 april 2018 11:51 • Print artikel

De FIA heeft bevestigd dat Mercedes en Porsche tot de elf Formule E-fabrikanten behoren, die gehomologeerd zijn voor het kampioenschap in 2019/20. De twee autofabrikanten bevestigden al eerder dat ze in seizoen 6 van de FE gaan instappen en nu heeft de FIA de aanvragen dus goedgekeurd.

Gen2FE

De twee fabrikanten hebben een homologatie ontvangen voor twee seizoenen, waar deze voor drie seizoenen is voor de overige fabrikanten. Daarna beginnen de nieuwe regels voor 2021/22.

“Ik ben blij om zowel Mercedes-Benz als Porsche samen met de bestaande namen op de officiële lijst van de gehomologeerde fabrikanten te zien voor seizoen 6,” zei FE-directeur Alejandro Agag. “We gaan door om de oorspronkelijke verwachtingen te overtreffen, zoals we deze reis vier jaar geleden zijn begonnen. Als je toen tegen me gezegd had dat we in de dubbele cijfers zouden zitten voor wat betreft herkenbare namen in de wereld van de autosport, de grootste straatautofabrikanten en de nieuwe automotivemerken, zou ik hebben gezegd dat het belachelijk was. Maar dat is nu de realiteit. Dit, gecombineerd met de groeiende lijst aan partners die zich bij de revolutie van het elektrisch racen voegen, is het duidelijk dat het ABB FIA Formule E-kampioenschap een erg gave plek is om te zijn in de motorsport.”

FIA-president Jean Todt is ook blij met de toevoeging van Mercedes-Benz en Porsche. “Het toekomstige landschap van het ABB FIA Formule E-kampioenschap groeit meer en meer en vandaag kunnen we twee extra fabrikanten voor het zesde seizoen bevestigen, waarmee we meer bewijs van het succes van het concept hebben,” zei de Fransman. “Mercedes-Benz en Porsche zijn beiden merken met een lange en gedecoreerde historie in de autosport en het niveau van alle elf fabrikanten op de baan, maken het niveau in 2019/20 erg hoog. Formule E wordt krachtiger en krachtiger en de toewijding van de fabrikanten aan het duurzaam racen is erg bemoedigend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS