Formule 1

MotoGP-coureurs gefrustreerd over de toestand van circuits die ze delen met de Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 september 2017 12:14 • Print artikel

Cal Crutchlow steunt circuits die zowel Formule 1- als MotoGP-races faciliteren. Dit naar aanleiding van klachten van MotoGP-rijders over de toestand van het asfalt van het circuit van Silverstone. MotoGP-rijders hebben geijverd voor nieuwe asfaltering van bepaalde circuits om er soepeler op te kunnen rijden. Daarbij zijn ook banen zoals Austin, Barcelona, de Red Bull Ring en Silverstone waarop ook de Formule 1 te gast is.

Max Verstappen Silverstone circuit


Door de toegenomen krachten die door de huidige snellere F1-auto's worden opgewekt, hebben die nog meer invloed op de staat van het wegdek, waardoor remzones een rimpeling krijgen, met name in snelle bochten vanwege de downforce die de auto's daar genereren. "Met de downforce van deze Formule 1-auto' s. De staat van de baan in Spielberg was een grap", zei Crutchlow. "Je kunt het je niet voorstellen, zelfs op het rechte stuk zorgde de baan voor trillingen op de motor, je stuiterende eroverheen."

"Het was erger dan vorig jaar, en in veel off-camber-bochten was het een stuk erger. Het betekent dat het asfalt 'geduwd' wordt door de auto's. Ze hebben hier een paar bochten opnieuw geasfalteerd [in Silverstone] en ze waren een stuk beter, dus waarom niet het hele circuit opnieuw asfalteren? Het zou voor ons allemaal een stuk gemakkelijker zijn."

"Het probleem is dat overal waar we een baan delen met de F1, het wegdek binnen een jaar hobbelig is, dus ik begrijp de zorgen van de organisatoren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS