Formule 1

Mooi nieuws voor Max Verstappen: Red Bul is bezig met grote update voor race in Hongarije

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 juli 2017 08:14 • Print artikel

SILVERSTONE - Red Bull Racing heeft voor de Grand Prix van Hongarije een "significante" update klaar staan voor de RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Het team wil hiermee de jacht op overwinningen verder uitbreiden. Volgens coureur Daniel Ricciardo is het team een grote ontwikkeling aan het voorbereiden voor de race in Hongarije aan het einde van de de maand juli. De update die dan wordt meegebracht zou een verbetering moeten zijn op het vlak van de downforce van de auto.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


"Ik geloof dat we iets significants hebben voor Hongarije", zei de AustraliŽr op het circuit van Silverstone waar zondag de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ wordt verreden. "Dit weekend hebben we stukjes en beetjes, hetzelfde wat we de iedere race hebben. In tegenstelling tot dit weekend is de update voor Hongarije een meer aangekondigde update".

Red Bull zag de finish van Ricciardo als een grote aanmoediging. Slechts zes seconden lag de teamgenoot van Max Verstappen achter het leidende duo Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Teambaas Christian Horner zegt dat de prestatie van de Red Bull de hoop geeft dat het team niet alleen het gat heeft gedicht met Mercedes AMG Sports & Scuderia Ferrari, de 'Bulls' willen zich ook gaan mengen in de strijd bij de constructeurs.

"Als we verder kunnen bouwen op de prestatie in Oostenrijk kunnen we hopelijk de auto's tussen de Ferrari's en Mercedessen of vice versa krijgen", zei Horner. "Onze coureurs hebben weinig te verliezen, dus we gaan voor het beste-van-de-rest-resultaat. We doen niet meer mee in het coureurskampioenschap. Ricciardo zit er een stukje vanaf, maar we hopen nog wat mooie resultaten neer te zetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS