Formule 1

Mocht Fernando Alonso terug naar de Indy willen...: "Ik denk dat ik nog kan helpen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 05:34 • Print artikel

Gil de Ferran coachte Fernando Alonso tijdens de afgelopen Indianapolis 500 en wil graag weer met hem samenwerken wanneer de Spanjaard een nieuwe poging waagt op de Brickyard. De McLaren-coureur liet dit jaar de Monaco Grand Prix schieten om de tweede stap richting de Triple Crown te nemen, maar moest met 21 ronden te gaan de auto met een motorprobleem aan de kant zetten. De coureur reed maar liefst 27 ronden aan de leiding bij zijn debuutrace.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“Als hij besluit terug te keren en mij vraagt mij om van gedachten te wisselen, of wat dan ook, dan ben ik er zeker”, zegt De Ferran. De voormalig coureur heeft het gevoel dat hij Alonso nog genoeg te bieden heeft, ondanks dat hij zich snel wist aan te passen aan het oval-racen.

“Hij was fantastisch, natuurlijk, maar ik bleef op dat moment zeggen: hadden we echt minder verwacht?!”, zegt de Braziliaan. “Hij is de ultieme professional, erg getalenteerd en werkt hard om zelfs beter te zijn en maximaliseert wat hij heeft. Dat gezegd hebbende: ik geloof dat je nooit uitgeleerd bent. Ik leerde tot aan mijn laatste dag in een raceauto. Dus ja, ik denk dat ik nog kan helpen. Het zou pas zijn tweede race in de IndyCar zijn, de tweede op een oval… Er is veel ervaring om bok te halen ten opzichte van een paar van de beste ovalracers die er rondlopen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS