Formule 1

Michael Schumacher is vandaag 46 jaar geworden, en werkt aan herstel

Uitgegeven door Dirk Kempen • 3 januari 2015 11:04

Zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher wordt vandaag 46 jaar. Iets meer dan een jaar geleden had Schumacher zijn desastreuse ski ongeluk. De meest succesvolle Formule 1 coureur ooit is na een lange coma nog rolstoel gebonden maar maakt met kleine stapjes vooruitgang.


Op 3 januari 1969 werd Michael geboren in Hürth, Noordrijn-Westfalen. Hürth is ook de geboorteplaats van Ralf Schumacher en de flamboyante F1 coureur Wolfgang von Trips. Michael won maar liefst 91 F1 races. Een record waarmee hij Alain Prost (51) en Ayrton Senna (41) ver achter zich laat. De jonge coureurs Sebastian Vettel (39) en Lewis Hamilton (33) vormen echter een gevaar voor dit record als zij de vorm van de afgelopen jaren doorzetten.

Na zijn actieve F1 carrière reed de soms controversiële Duitser in het Duitse IDM motorenkampioenschap en was hij een vaste waarde bij de Race of Champions. Ook was hij veel in de kart te zien. Het rijden in een kart was één van zijn grote hobbys. Een terugkeer naar de circuits is momenteel onmogelijk gezien zijn fysieke gesteldheid. Thuis in Gland aan het Meer van Genève in Zwisterland werkt Schumi met een team van doctoren en fysiotherapeuten aan zijn herstel.

In december kwam er nog goed nieuws vanuit de familie Schumacher. De oudste zoon van Michael en Corina, Mick, testte in een Formule 4 auto in Valencia, Spanje. Om de 15-jarige te beschermen werd hij tijdens zijn kartcarrière ingeschreven als 'Mick Betsch' of 'Mick Junior'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS