Formule 1

Michael Andretti weet hoe hij Fernando Alonso op gang krijgt: "Moeten hem als een rookie zien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 april 2017 12:10

Fernando Alonso debuteert dit jaar tijdens de Indy 500, maar de Spaanse Formule 1-coureur heeft nog geen enkele ervaring met het racen op ovalbanen. Een schone taak aan voormalig F1- en IndyCar-coureur Michael Andretti, tevens teambaas van Andretti Autosport, om Alonso op snelheid te krijgen. Het Amerikaanse team weet hoe men de legendarische race op de brickyard moet winnen, want dat deden ze al vier keer eerder en dit jaar zet de renstal maar liefst zes auto’s in.

Fernando Alonso

In de aanloop naar de race die eind mei plaatsvindt, bezoekt de Spanjaard de race in Barber op 23 april en gaat daarna door naar de simulator van Honda Performance Development en de thuisbasis van Andretti Autosport in Indianapolis.

“Een goed ding hier aan is dat we weten hoe we met rookies moeten omgaan en we moeten Fernando als een rookie zien”, vertelde de teambaas aan het Engelse Autosport.com. “Maar we weten dat hij ook een talent is en hij erg snel op snelheid komt en direct bij zijn teamgenoten zit. De volgende stap is om hem snel in verkeer te krijgen. We doen dat als hij zich comfortabel voelt om op zichzelf te rijden en we gaan vandaar uit werken. Het voordeel is dat hij veel teamgenoten heeft die hem helpen als hij vragen heeft. De vier veteranen die bij het team zitten zijn meer dan blij om hem te helpen. Dus daar maak ik me geen zorgen om. Ik bedoel, we deden het vorig jaar met Rossi. De eerste oval die hij ooit zag was Phoenix en daarna was zijn eerste hoge snelheid-oval de Indianapolis en je weet wat er gebeurde. Dus hij gaat er naar mijn mening vol bovenop zitten.”

De Spanjaard krijgt Eric Bretzman, de engineer van Scott Dixon, als zijn engineer tijdens de Indy 500. Na de Spaanse Grand Prix gaat Alonso direct naar Indianapolis om te oefenen. Toch kijkt men om men hem al eerder naar Amerika te gaan krijgen, om hem niet te veel aan de invloeden van het weer bloot te laten staan.

“We kijken of we hem voor de maand mei in de auto krijgen”, lichtte Andretti toe. “We werken daar nog aan, maar het weer is wat het is en we moeten er mee omgaan zoals het komt.” Toch wil de Amerikaan voorkomen dat zijn kerverse pupil teveel in de simulator gaat zitten. “Je moet voorzichtig zijn met simulatoren voor ovals”, benadrukte de voormalig coureur. “Het kan je een wat ander gevoel geven dan de werkelijke situatie. Dus ik ben wat voorzichtig om hem in de simulator te zetten. We praten er over wanneer ik hem de volgende keer spreek.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS