Formule 1

Meten met twee maten in de F1: "Stop met het betalen van 100 miljoen dollar aan Ferrari"

Uitgegeven door Daan Daniels • 7 februari 2017 19:15

Max Mosley heeft er bij Liberty Media op aangedrongen om de automatische bonus van 100 miljoen dollar voor Ferrari meteen te laten stoppen om dat het oneerlijk is tegenover de andere teams.

Ferrari Formule 1


Greg Maffei van Liberty waarschuwde Ferrari, het oudste Formule 1-team, eerder al dat zei de 100 miljoen dollar die ze jaarlijks krijgen, alleen al voor hun deelname, zouden kunnen gaan verliezen. “Als je Ferrari bent, dan heb je reusachtige sponsorinkomsten, die direct naar jou gaan”, Zei Maffei tegen Forbes. “Dat krijgt een nog grotere impact door mooie races.”

De voormalige FIA-baas Mosley zou de bonus van Ferrari meteen stoppen. “Ferrari krijgt altijd meer sponsorcontracten dan andere teams. Met het extra geld kan Ferrari natuurlijk een veel grotere motor bouwen. Ik zie liever dat iedereen evenveel geld te spenderen heeft en dat de slimste engineer de beste wagen maakt en de beste coureur beter rijdt dan de andere rijders. Maar het gaat nooit werken als je twee of drie teams hebt die veel meer geld hebben dan de rest. Dat is oneerlijk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS