Formule 1

Mercedes voerde in Barcelona test met achterlichten uit voor de FIA

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 02:22

Mercedes heeft een test met achterlichten uitgevoerd om de zichtbaarheid in de regen te verbeteren. Het Formule 1-team deed dit voor de FIA tijdens de collectieve test op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Max Verstappen de snelste tijd neerzette.



Op de auto waren op de zijkant van de vleugel een paar verticale lampen geplaatst. Een woordvoerder van de FIA bevestigde tegenover het Engelse Racefans dat de FIA Mercedes heeft gevraagd om onderzoek te doen naar het verbeteren van de veiligheid in natte omstandigheden. De resultaten worden door de FIA geanalyseerd, voordat men overgaat tot een eventuele introductie.

De F1-auto’s moeten op dit moment al een rood licht in het midden van de auto voeren tijdens natte omstandigheden. Met de invoering van de V6 turbomotoren hebben deze lampen een verdere functie gekregen. De lampen beginnen namelijk te knipperen als er met een laag toerental wordt gereden om brandstof te sparen. Dit is om de achterliggende coureurs te waarschuwen dat er misschien vertraagd wordt op het rechte stuk. Het is niet duidelijk of de geteste verticale lichten dezelfde functie gaan meekrijgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS