Formule 1

Mercedes verlengt contract met Valtteri Bottas, maar voor 1 jaar

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2017 11:52 • Print artikel

Mercedes heeft het contract met Valtteri Bottas voor het seizoen 2018 verlengd. Daarmee heeft de Fin wederom een contract voor één jaar bij het F1-team uit Brackley. Het lijkt er daarmee op dat het team wacht op het jaar daarop, wanneer van diverse topcoureurs het contract afloopt.

Valtteri Bottas Mercedes f1

“Ik ben vereerd en trots om in 2018, door te gaan met werken met Mercedes AMG Petronas Motorsport en onderdeel te blijven van de Mercedes-familie. Samen gaan we door om elke dag sterker te worden en hard te blijven werken.”

“Sinds ik mij in januari bij het team voegde, heb ik elke dag genoten van het werken met hen. Het welkom en de ondersteuning van ieder teamlid en alle fans is onbetaalbaar. Als coureur ben ik in staat gesteld om te leren en enorm te groeien en we hebben samen dit seizoen al genoten van echt mooie momenten die ik nooit zal vergeten. Ik ben onder de indruk van de mentaliteit, toewijding en de teamspirit die het team heeft. Naast Lewis is ook goed geweest en ik geniet het respect dat we hebben en de wil om dit team samen verder te krijgen.’

“Toen het team mij inhuurde voor het 2017-seizoen, namen zij een sprong in het diepe om hun vertrouwen in mijn vaardigheden te stellen. Dit nieuwe contract voor 2018 toont dat ik dat vertrouwen heb verdiend. Ik ben blij om mijn eerste overwinning ooit in een Zilverpijl te hebben kunnen vieren. Alhoewel er altijd ruimte voor verbetering is en ik nog steeds mijn volledige potentie niet heb getoond. Ik ga door om te zowel buiten als op de baan mijn rijden verder te verbeteren, zelfs betere resultaten te behalen en te tonen dat het vertrouwen dat zij in mij tonen de juiste beslissing is. Ik wil het bestuur bedanken en de mensen in de fabriek.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS