Formule 1

Mercedes toont in september zijn nieuwe hypercar: Formule 1 voor op de weg

Uitgegeven door Ramon Leenen • 9 januari 2017 10:48 • Print artikel

Het nieuwe jaar is pas een week oud, maar nu al lijkt 2017 hét jaar te worden van de 1000pk hypercars. Mclaren maakt zich klaar voor de BP23, Aston Martin onthult binnenkort officieel zijn AM-RB 001 (FOTO'S) en nu heeft ook Mercedes plaats en tijdstip bevestigd, waar men hun eigen “hyper” krachtige en “hyper” exclusieve auto voor het publiek zal presenteren. De auto zal de hoofdattractie zijn van de Mercedes-stand op de Motor Show in Frankfurt op 12 september van dit jaar. Mercedes-Benz onthulde zijn plannen om een hypercar te bouwen voor het eerst op de Motor Show van Parijs van verleden jaar en vertelde dat het model zou moeten gaan acteren om de kennis en vaardigheid van het Formule 1 racen meer bekendheid te geven. En aangezien het Mercedes AMG Petronas team afgelopen jaar zowel het rijders- als ook het constructeurkampioenschap won, was dat nieuws alleen al voldoende om de nodige aandacht van welvarende rijders te trekken.

Mercedes Hypercar

De auto wordt gebouwd om de vijftigste verjaardag van AMG te vieren. Dat bedrijf begon in eerste instantie als een onafhankelijke (motor)tuning firma, gespecialiseerd in het verfraaien van het Mercedes uiterlijk, maar dus ook prestatieverhogend op het gebied van motoren. Tegenwoordig is het bedrijf een grote partner van Mercedes en sinds 1999 laat het AMG embleem zien, dat het de krachtigste en snelste auto is in zijn klasse.

Wat betreft de prestaties van de hypercar, heeft Mercedes bevestigd, dat de auto zowel dezelfde motor als ook dezelfde technologie krijgt als die van hun Formule 1 uitvoering: een kleine 1.6 liter V6 motor, die gebruik maakt van hybride energie overbrenging en een turbocharger, om zo een kleine 1000pk te kunnen leveren. Verder zal de auto dezelfde constructie technieken en lichtgewicht materialen van composiet gebruiken om zowel te komen tot een optimale kracht-gewichtsverhouding als ook bijbehorende “handling”.

Wat betreft beschikbaarheid (alhoewel de wagen in september in Frankfurt debuteert) verwacht men dat de wagen pas officieel verkocht gaat worden begin 2018, inclusief bijbehorend prijskaartje van ongeveer drie miljoen Euro. Hoewel dat al een mega bedrag lijkt te zijn, gaat de waarde van deze “superauto” daarna waarschijnlijk alleen nog maar omhoog, vooral ook omdat Mercedes van plan is om maar 200 á 300 exemplaren te gaan fabriceren.Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS