Formule 1

'Mercedes to the rescue' voor Honda? "We sluiten niets uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 april 2017 20:22

Dit jaar ging al meerdere keren het gerucht dat McLaren terug gaat keren naar een partnerschap met Mercedes als motorleverancier. Het lijkt er nu op dat de Duitsers op een andere manier gaan helpen, zonder dat het Formule 1-team het contract met Honda verbreekt. Volgens het Amerikaanse Motorsport is Honda al in gesprek met Mercedes om hen als adviseur in de arm te nemen. Hierdoor moet de aandrijving sneller ontwikkeld gaan worden dan op het huidige niveau.

McLaren Honda


“Eigenlijk hebben we alles gedaan wat we kunnen doen”, zegt Yusuke Hasegawa, hoofd van het Honda Formule 1 project zonder het achterste van zijn tong te laten zien. Het is namelijk geen geheim dat de Japanners hulp van buitenaf zoeken. “We zetten elke bron van buitenaf in. Vanaf het begin hebben we bijna de hele organisatie veranderd. Natuurlijk is het niet makkelijk, omdat de aanpassingen aan de motor tijd kosten, dat is een probleem. We zien wat goede elementen, maar het hele pakket is nog niet klaar. We sluiten geen consultant of leverancier uit, maar we gebruiken veel middelen van buitenaf.”

Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Kijk HIER eens voor meer info over de Koningsdagtrekking

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS