Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff voelt mee met Ferrari: "Wanneer je tot de grens gaat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 12:53 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat de recente motorenproblemen bij zijn grootste concurrent Ferrari tonen hoe hard er wordt gewerkt om zijn team te verslaan. In Maleisië hadden beide scharlakenrode bolides een motorenproblemen en in Japan was het Sebastian Vettel die al vroeg de auto in de pitbox moest parkeren. Dat terwijl de Ferrari-auto's de snelsten leken op Suzuka.

Formule 1 2017 Ferrari


“In de sport ga je tot het uiterste”, zegt de Oostenrijker tegen ESPN. “Het gaat om het hebben van de snelste auto, de beste coureur, en de beste prestatie. We zaten er bij. We hadden in het verleden voor elk van de coureurs lastige momenten wat betreft de betrouwbaarheid. Wanneer je tot de grens gaat, bereik je uiteindelijk de limiet. Ferrari’s ontwikkeling van 2016 tot 2017 was exceptioneel en waarschijnlijk een ontwikkelingsfase.”

Mercedes had in 2016 een aantal problemen met de motoren, die uiteindelijk Lewis Hamilton de titel kostten, waardoor Nico Rosberg de nieuwe wereldkampioen werd. Volgens Wolff hielp dat het team om een goed niveau aan betrouwbaarheid te bereiken, waar men nu de vruchten van plukt. “Je jaagt prestaties na en je probeert de auto betrouwbaar te maken. Ze zijn qua prestatie zeker vooruit gegaan en proberen de auto nu betrouwbaar te maken, maar ik weet niet veel van wat er bij hen gebeurt."

"Ik ben blij dat wij het bij elkaar houden en onze kwaliteitsmensen en -ontwerpers hebben exceptioneel werk verricht om ons dit jaar erg betrouwbaar te maken. Maar er zijn nog vier races te gaan, dus laten we onszelf pas op de schouder kloppen als deze races gedaan zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS