Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff: "Tegenspoed Ferrari ongelooflijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2017 15:37 • Print artikel

SUZUKA - Teambaas Toto Wolff van Mercedes noemt de motorproblemen van Ferrari 'ongelooflijk'. Zijn coureur Lewis Hamilton heeft nu 59 punten meer dan rivaal Sebastian Vettel. De Duitser van Ferrari kreeg vlak voor de race te maken met een bougie-probleem in zijn Ferrari en viel daardoor vroeg in de race uit terwijl Hamilton op zijn negende overwinning van het seizoen afstevende.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix Suzuka


Met Valtteri Bottas op de vierde plaats in Suzuka en Ferrari's Kimi Räikkönen op de vijfde plaats, kan Mercedes beide titels de volgende keer bij de Grand Prix van de Verenigde Staten winnen bij een gelijke uitslag. Wolff heeft zijn medeleven met Ferrari's mechanische problemen gedeeld, maar vond tegelijkertijd dat Hamilton een onberispelijke prestatie heeft geleverd en daarom de overwinning verdiende.

"De pech van Ferrari is ongelooflijk, met een derde slechte race op rij, maar Lewis reed een spectaculaire race", zei Wolff. "Toen hij eenmaal wist dat Sebastian was uitgevallen, wist hij tot het einde toe zijn positie vast te houden ondanks de angst voor de laatste ronde. Aan het eind van de race was het na de virtuele safety car alleen moeilijk om de banden goed te laten werken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS