Formule 1

Mercedes heeft geanaliseerd wat er mis ging: "Als je bedenkt dat beide Red Bulls en Kimi uit de race lagen..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 14:17 • Print artikel

In de aanloop naar de Grand Prix van China liet teambaas van Mercedes, Toto Wolff, zich uit over het resultaat van afgelopen weekend in Bahrein en stelde dat ze bij Mercedes toch niet helemaal tevreden waren met hun dubbele podiumfinish.

Toto Wolff

“Ik denk dat ons team na de finish in Bahrein op de juiste manier heeft gereageerd: in plaats van tevreden zijn met twee man op het podium besefte iedereen dat P2 en P3 toch echt wel het minimale resultaat was dat we hadden moeten halen als je bedenkt dat beide Red Bulls en Kimi uit de race lagen. Dus zijn we begonnen te analyseren wat er mis is gegaan in Bahrein zodat we ons verbeteren voor China en sterker terug kunnen komen.”

Wolff gaat met goede hoop het raceweekend in. Mercedes heeft tenslotte vijf van de laatste zes Grands Prix in China gewonnen en kan aankomend weekend voor de vijfde achtereenvolgende overwinning gaan. “We zijn erg blij dat dit weekend weer de volgende race is, want dat betekent dat we niet lang hoeven wachten om opnieuw te racen. Shanghai is in het verleden een goede baan voor ons geweest, dus hopelijk krijgen we de kans om enkele fouten van de afgelopen weken recht te zetten en een prestatie te leveren die Mercedes waardig is.”/Door Johann Petermann

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS