Formule 1

Mercedes Formule 1-protegé kan wederom geen potten breken en voelt het einde naderen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 november 2017 18:18 • Print artikel

Sauber F1-coureur Pascal Wehrlein was zeer teleurgesteld aan het einde van de Braziliaanse Grand Prix met de veertiende positie. De Duitser had het gevoel dat zijn team vooruitgang had geboekt in de voorgaande weken. Wehrlein die zich als vijftiende kwalificeerde op Interlagos, miste een paar honderdste van een seconde om door te stoten naar Q2 en was redelijk tevreden over de prestatie van de bolide voor de start van de race.

Formule 1 2017 Pascal Wehrlein

"Het is jammer dat we de race niet konden finishen op een betere positie zondag", zei Wehrlein tegenover the Checkered Flag. "We hebben de afgelopen weekenden vooruitgang geboekt en konden competitie leveren in het achterste gedeelte van het middenveld."

De bandenslijtage was een groot probleem voor de Duitser tijdens de Grand Prix, waardoor hij niet bij machte was om vooruit te komen in het rijdersveld, vooral in het laatste gedeelte van de race.

"Helaas lieten de omstandigheden het niet toe om een beter resultaat te halen", gaf de Duitser aan. "Ik worstelde met mijn banden, zeker op het einde van de race. Met betrekking tot de snelheid was ik tevreden met wat ik deed en ik hoop op een betere kans in Abu Dhabi."

De toekomst van Wehrlein is met nog maar één race te gaan in het Formule 1 seizoen 2017 hoogst onzeker. Geruchten gaan rond dat hij zijn stoeltje in het team kan verliezen bij het Zwitserse team aan Charles Leclerc, die van de Scuderia Ferrari Academy Driver komt volgend jaar. Het enige plekje wat nog beschikbaar zou zijn is eventueel bij het team van Williams Martini Racing die op zoek zijn naar een vervanging voor Felipe Massa.De Formule 1 zakelijk opvoeren? Ziggo Zakelijk nu 3 maanden met 50% korting en powerpromise! vraag HIER vrijblijvend advies over Ziggo Zakelijk

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS