Formule 1

Mercedes F1-team niet onder de indruk: "Max Verstappen kwam snel dichterbij"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 augustus 2017 00:11 • Print artikel

Bij Mercedes AMG Petronas is teambaas Toto Wolff niet overtuigd dat Scuderia Ferrari haar ware snelheid liet zien op de Hungaroring tijdens de Grand Prix van Hongarije. Ferrari nam bezit van het podium met P1 en P2 en overklaste Mercedes, die derde en vierde werden. Max Verstappen volgde daarna. Sebastian Vettel kon door de overwinning zijn leiding in het klassement uitbouwen met 14 punten op Lewis Hamilton.

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


De Scuderia die al na de kwalificatie in aanloop naar de race in Boedapest een een-tweetje had op de startgrid, deed hetzelfde als eindresultaat van de Grand Prix. De race voor Ferrari ging niet helemaal gladjes, Vettel reed rond met een stuurprobleem gedurende de race en had niet altijd de juiste snelheid. Zijn teamgenoot Kimi Raikkonen kon zelfs drukzetten op de Duitser. De Fin gedroeg zich als een waar sportman en hield eventuele aanvallen af voor Vettel waardoor de viervoudig wereldkampioen zijn vierde overwinning dit seizoen op zijn naam kon schrijven. Wolff is het er niet geheel mee eens.

"Ik denk niet dat we hun snelheid gezien hebben", zei Wolff tegen ESPN. "Vettel had overduidelijk een beschadiging van het stuurwiel wat naar links hing. Daar komt bij dat Vettel pas de pits in ging toen Raikkonen vrij zat. Hij zette snelle sectortijden neer. Als ze Vettel hadden buiten gelaten dan had Raikkonen hem waarschijnlijk ingehaald. Ook Max Verstappen zat op nieuwere banden en kwam snel dichterbij. Iemand vertelde mij dat Fernando Alonso de snelste ronde van de race had. Dus ik denk niet dat we de echte snelheid van Ferrari gezien hebben. Het was een beschadigde auto."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS