Formule 1

Mercedes en Ferrari zijn de grootste rivalen, maar: "Het gaat niet om het aftroggelen van het hoogste bedrag"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 20:09 • Print artikel

Mercedes en Ferrari waren het afgelopen Formule 1-seizoen de grootste rivalen op de baan voor de wereldtitel. Toch zegt Mercedes-directeur Dieter Zetsche dat de teams wat betreft de hoogste klasse van de autosport hetzelfde voor ogen hebben. Zijn relatie met Ferrari-president Sergio Marchionne is dan ook erg goed, zo zegt de Duitser.

Valtteri Bottas

"We zijn de goede en de slechte. We slaan elkaar zo hard mogelijk als we kunnen op de baan en proberen elke tiende van een seconden voordeel te pakken, maar tegelijkertijd zitten we honderd procent op een lijn als het gaat over onze gedachten voor de Formule 1. We zijn goede vrienden", aldus Zetsche tegen Autocar.

De directeur bevestigt dat zijn merk toegewijd blijft aan de Formule 1, ondanks haar dominantie van de afgelopen jaren. "We blijven in de Formule 1, maar natuurlijk moet de F1 zelf ook een doel hebben en zich positief ontwikkelen."

Wat betreft de dominantie in de afgelopen jaren, steekt Zetsche de hand niet in eigen boezem. Hij legt het juist neer bij de concurrentie. "Ik heb vele keren gezegd dat het het mooiste is als je het kampioenschap in de laatste race wint", aldus Zetsche. "Tijdens de laatste races van vorig jaar was ik daar niet zeker van. Om eerlijk te zijn, willen we natuurlijk succesvol zijn en we willen ook dat de F1 succesvol is. Wanneer een team dominant is, helpt dat niet. We hebben sterkere deelnemers nodig en regelveranderingen die nieuwe auto's aan iedereen geeft. Tot een zekere hoogte waren die regels er afgelopen jaar al."

De Mercedes-directeur heeft dan ook ideeën hoe de sport zich moet gaan ontwikkelen. "Ik denk dat de show aardig goed is en er is potentieel" aldus Zetsche. "Ik denk dat het op digitaal gebied gelijkwaardiger kan zijn. Er moeten meer kansen zijn om de fans er bij te betrekken. Bijvoorbeeld dat je in je woonkamer zit en een team kunt kiezen op het scherm en dat je het team virtueel probeert te verslaan."

Dat is volgens de Duitser ook de mogelijkheid om jongeren meer bij de sport te betrekken. Daarnaast is het volgens hem belangrijk dat mensen nog steeds de races kunnen bezoeken. "Het gaat niet om het hoogste bedrag wat je er voor af kunt troggelen."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS