Formule 1

Mercedes AMG Formule 1 Team vreest Williams F1 het meest voor 2015

Uitgegeven door Casper Bekking • 2 januari 2015 15:40

Hoewel het Petronas Mercedes AMG Team afgelopen jaar beide wereldtitels binnensleepte, was de grootste verrassing van het jaar Williams. De Britse renstal was in 2013 niet vooruit te branden maar beleefde een indrukwekkende wederopstanding in ’14. Valtteri Bottas en Felipe Massa scoorden vele podiumplaatsen en maakten het de Zilverpijlen regelmatig lastig. Mercedes is daardoor gewaarschuwd.


Door Gazzetta dello Sport Gevraagd naar de meest gevaarlijke concurrent voor het komende seizoen, antwoordde Mercedes Motorsportbaas Toto Wolff: “Ik zou waarschijnlijk Williams bovenaan de lijst zetten. Maar ik vrees ook Red Bull: zij hebben vier wereldtitels op rij gewonnen en zullen alles op alles zetten om komend jaar weer voor het kampioenschap te strijden.”

Ondanks het feit dat het in Maranello bij Ferrari allesbehalve rustig is, gaf Wolff aan ook de Italianen serieus te nemen, zeker nu Sebastian Vettel de overstap heeft gemaakt: “Het is normaal dat een team een lastige periode doormaakt wanneer er dergelijke veranderingen plaatsvinden. Maar Sebastian neemt vier wereldtitels, enthousiasme en ervaring mee. Schrijf hen nooit af. Ferrari is een icoon en het is voor hen belangrijk dat zij snel weer races winnen. Ik ben ervan overtuigd dat zij snel weer competitief zijn, misschien al in 2015.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS